Bättre förr????

Ja dessa är några av mina älskade barnprogram som jag såg som liten , björne var en klar favvo och även disneydags eftersom det var det enda tecknade som fanns att se om man bara hade 1 och 2an , sen kom ju 3an med smurfarna och bumbibjörnarna , men jag minns så väl varje fredagskväll med disneydags och popcorn eller chips.
Det var så spännande och roligt och bolibompa som bara sändes kl 18.15 efter nyheterna och man riktigt längtade , nu finns som jag nämt förr hur mycket som helst och dygnet runt , utbudet är för stort det är inget som är speciellt längre för alla kräver mer och mer.
Ja dessa älskade barnprogram och allt som hörde till , kanske kunde dom lika gärna sänt ett program med en boll som hoppade runt om dom bara sände det en gång om dagen , som sagt det är inte mängden utan spänningen och förvantan som gör det.
Jag önskar att mina barn kunde få känna denna längtan och glädje över enkla saker , men det är nog tyvärr inte så ..
Appropå barnprogram , julkalendrarna lika som barnprogrammen blir ju sämre och sämre , allt tappar kavlite för att det ska finnas så mycket , den bästa julkalendern är enligt mej Sunes Jul och Klasses Jul , ture Sventon såklart ...ja alla var nog bra fram till dom som kom på 2000-talet.

En dag hos farmor och farfar

I dag kom farfar och hämta oss klockan ett och jag och barnen spenderade eftermiddag och kväll hos dom.
Arwen for som en tok i alla rum och hade så skoj med hunden och matskålarna och alla kort magneter på kylen men mest tycker hon om att kolla på kortet på hunden och ett annat kort som står i vardagsrummet med mej David , farfar , farmor och fastrarna Nina och Maylie.
Riddick låg i min famn eller farmors och tittade på allt , han sov kanske samanlagt 30 minuter från klockan 12.30-18.30 och åt lite då och då , det är så drygt när det är så.
Känns som jag haft honom i famnen från han vakande i morse efter David for till jobbet fram tills han somnade nu vid 19.30 tiden.
Jag kan liksom inte slappna av alls även om någon annan har honom och jag kan göra annat , och Arwen blir helt slut nu på dagarna runt 16-tiden men hon vägrar sova mer än en gång per dag fast hon skulle behöva mer och hon sover då kanske en timme , så en grinig Arwen som är övertrött och en Riddick som inte vill sova ja det är test på både tålamod och trötthet det var tur vi var hos farmor och farfar i dag för det var drygt , och jag kan bara ana hur det hade varit om jag varit ensam med dom.
Hoppas sömen är bättre i morgon , för Arwen är det nog tidsomställningen som ställer till det och Ridde kan man ju inte riktigt styra ännu , men napp ungar är dom allafall.
Det är så härligt hos Davids föräldrar , tycker så mycket om dom , men man blir helt slut på kuppen , samma när dom är här , jag vet inte varför men det är som att det suger ur all energi man har och man blir helt nollställd.
Jag och Dqavid lever ju ganska lungt liv pga att vi inte har några vänner här , vi har det rätt tyst och även området där vi bor är lungt , men hemma hos Davids föräldrar är det liv pga hunden , katterna och Davids pappa tycker mycket om att prata , Arwen härjar mer än hemma och ja det är livat helt enklet , men det är värt det alla gånger.
Man får ju vila sen eller vi borde allafall , sitter nu och kollar på pengarn på bordet , blir så arg när jag kan svaren och inte dom som tävlar , då borde ju jag fått pengarna eller hur?
Nu ska man försöka härda ut hela veckan och hoppas sjukdommarna håller sej borta i helgen så vi blir barnfria , med härda ut menar jag att jag ska försöka härda ut min trötthet och såklart hoppas jag att Ridde vill sova mer och kanske lite längre på natten.
Nu är det reklam i programet och mannen och jag sitter och luskar på vilken film som drog in mest pengar i sverige på bio 2010 , jag tror på avatar , han vet inte , det står mellan avatar och toy story 3,

Julen kommer snart eller?

Nu när det nästan är november kommer jag och tänka på att det snart också är jul och allt vad det innebär eller jag kanske ska skriva innebar , för just nu är inte julen som den ska vara för mej , det jag kommer ihåg och minns som jul kommer nog aldrig igen och det är sorgligt , men också en nystart för min egen familj.
TOMTEN
Ja en sådan kommer mina barn aldrig få ha hemma på julafton , heller ingen stor släkt det kommer bara vara jag David och barnen och varannan jul Ellen också , men det är allt.
Jag minns julen som liten eller ända upp tills jag var 15 år nästan , det var massa folk vi var nog aldrig under 20 st och det var både tomtar och pepparkaksgubbar , tänd brasa i öppna spisen och ett julbord med mängder av mat , min släkt är/var inga som drack alkohol på julen så vi barn slapp fulla tomtar och föräldrar vilket jag insett nu inte är så vanligt.
Det stod stora sopsäckar med julklappar i hallen och efter tomten varit på besök så var hela golvet fullt med paket och snören.
Och kalle anka var ju speciellt eftersom det inte gick så mycket tecknat på tv när jag var liten , nu sänder dom ju barnprogram hela dagarna och det finns massa kanaler att välja mellan.
Ja en sådan jul kommer jag aldrig att få uppleva igen , mamma har ju dött och mormor å morfar , släkten splittras och jag en massa olika orsker , så mina jular framöver bli till att skapa egna traditioner med barnen , det dom inte vet kommer dom ju heller inte att sakna även om deras mamma gör det.
Davids familj firar ju inte jul för dom är vittnen och David har därför aldrig firat jul och saknar ingenting av det.
Förra julen var vi hos min morbror och firade , vilket var roligt men det blir aldrig samma sak som innan , det är liksom slut på det jag tyckte bäst om , alla människor som är glada , all mat och ja det mysiga med julen och vintern men alla ljus och pynt , ja självklart ska jag pynta det gjorde vi förra julen också , vi ska ha gran och ljusstackar och ja det mesta men saknaden efter den riktiga julen är borta.
Nästa år är allafall Arwen så pass stor att jag får göra en paket kalender så nu måste jag komma ihåg att spara tändsticksaskar och komma ihåg att leta små presenter att lägga i dom , det ska bli roligt har aldrig gjort någon innan.
Barnens farmor och farfar firar ju inga sk högtider eller födelsedagar heller.
Eftersom jag flyttat ifrån mina vänner , jag flyttade ju ca 60mil , så kommer ingenting att bli sej likt i mitt liv , David har ju heller inga vänner eftersom alla hans vänner var vittnen och han umgås ju inte med dom längre.
Det är ganska tråkigt att inte ha någon att umgås med , spela spel , ta ett glas vin , bjuda på middag eller bara dra ner på stan med barnen och en vän och fika eller shoppa.
inga roliga fester att bli bjuden på och ja som jag skrev innan så är ju jag och David olika , han gillar stillheten och kan sitta en kväll med datorn och vara nöjd med det , men jag har ju min party nerv kvar och ja jag behöver umgås med nån annan ibland , David duger ju men man måste få träffa andra också.
Han gör ju det på jobbet , ser och pratar med andra vuxna människor , jag har ju bara han och jag vill inte bli för beroende av honom , det är ju varken bra för honom eller mej.
Nu kom jag helt ur ämnet , jag längtar till julen , jag minns julen och jag vill att mina barn ska ha lika fina minnen av julen som jag har och jag hoppas vi kan skapa egna fina minnen.
Julen firades ju från början pga Jesus , men det var ju fel orsak , jag firar jul eller jag ser det som ett sätt att vara tacksam som amerikanska thanks giving , man firar med nära och kära och ger varandra presenter och är ovanligt glada och trevliga , äter gott och diskuterar allt möjligt och man träffar ofta familj som man kanske inte ser annars.
men oavsett orsak till att fira jul är det en fin tradition som jag gärna firar så länge jag får leva.
Ja ja nog babblat om det , nu en fin bild på dom finaste färgerna jag tycker om att pynta med , förutom guld och svart och silver och rött ha ha
I Love Glitter

Fenomenet Facebook

Alla har face nästan alla , förr var det lunarstorm eller nån annan sida typ msn , men nu är det mest face som gäller.
Personligen tycker jag om face för jag har alla mina vänner långt bort och tack vare face så kan jag följa dom och hålla kontakten på ett annat sätt , se bilder på saker dom gör och hur deras barn växer och annat skoj.
Spela spel och tävla mm , ja för mej är face endast bra men det finns ju dom som klagar och varnar och ja hatar face och det andra skriver på fejan.
Många gnäller på vissa andras statusuppdateringar och att folk skriver att dom är så lyckliga och att vissa skriver att dom sitter på toa , OCH säger jag.
Det var en kvinna inne på sajten familjeliv.se som gnällde över att hennes gravida kompis la upp bilder på ultraljudet och sin växande mage , vilket denna kvinna tyckte var så taskigt för hon kunde inte bli gravid eller en annan som gnällde på sin kompis för hon uppdaterade allt hon gjorde eller en annan som avskydde att hennes kompis skrev att hon älskade sin pojkvän så mycket och allt var liksom som la la land.
Men för helvete ingen tvingar er att läsa , ingen tvingar er att bli medlemar , ingen tvingar er att se på foton , det är ni själva som gör det , det var nån som klagade på att vänners statusar alltid visar när man loggar in för hon tålde inte se en viss kompis staus , men ta bort henne som vän eller dölj hennes inägg.
Fattar inte varför vissa har sådant behov att gnälla på saker dom inte behöver bry sej om , bli arga för att nån man känner är lycklig eller bli irriterad för att nån skiter och sitter med mobilen samtidigt , verkligen mycket att bli upprörd över eller?
Ja ja , jag tycker om face och hoppas det är kvar länge ....

underbara höstdag

Arwen på lekplatsen , hon älskar att vara ute och hon springer runt och över allt , älskar vatten pölar och ja allt som finns ute.
Att gunga är också en favvorit sak , David och Arwen stannade i lekparken medans jag tog med Ridde och gick en sväng så han inte skulle tröttna ur , sen hängde även David och Arwen på och vi gick en lång promenad och jag trodde Ridde skulle somna eller allafall protestera men han satt bata och tittade på allt och var tyst , utom när han tappade nappen men det var ju snbbat åtgärdat.
Arwen var gnällig för hon ville ju gå så klart och det får hon ju , men hon har en tendens att gå åt motsatt håll , ner i diken och ja lite överallt där vi inte ska gå så om man har bråttom blir det att hon bara får sitta i sin vagn , och igår började det små regna så det fick bli vagnen sista biten hem.
David lagade underbar stek i ugnen och diskade efter maten så jag har haft det skönt i dag , vi hjälps som sagt åt med det mesta och försöker att göra ungefär lika mycket men blöjbyten är nog mest mina , och ja att ta hand om Ridde , men å andra sidan slipper jag gå upp på nätterna så jag tar gärna alla nerbajsade blöjor för lite sömn , om jag såver byter ju mannen självklart blöjor.
Jaha så skulle man ställa om klockan också , i morse vaknade (läs i går) vakande Arwen av Riddick som hade svårt att somna om , mannen satt uppe med honom , jag vaknade gick upp och tog Arwen bytte på henne och kollade klockan i köket , den stod på 06.10 , Ridde somnade igen och han och David gick och la sej och sov igen.
Gav Arwen frukost vilket alltid består av välling , satt mej med datorn och hon lekte och titta på barnkanalen , kollade ner på klockan på datorn och såg att den stod på 05.30 , va fan sen kom jag på att det var ju vintertid nu , jaha så då var klockan alltså fem när Arwen vaknade roligt , tänkte på hur det skulle bli på kvällen när dom skulle sova , Ridde är väl som han är men Arwen.
Ja kvällen kom och Arwen lägger sej alltid mellan klockan 18.30-19.00 , så nu skulle vi hålla henne uppe en timme längre och hon hade ju stigt upp 5 och sovit middag 45 minuter bara så det var grinigt på kvällen och hon väckte lillebror som somnat för natten så han fick komma upp igen och ha mat och allt annat , klockan 18 fick vi nog och la henne efter hon ätit sin välling och hon sov ända tills 06 i morse så hon var nog trött.
Få se hur det går i kväll.
Ja nu är det måndag igen och mannen ska jobba han jobbar mån-fre 08-17 , det är tomt utan han hemma , men barnen brukar vara lugnare och ja det går bra , har ju inga vänner här så ibland kan jag bli tokig för jag har sååå tråkigt , att man skulle vilja prata med någon som svarar och inte bara säger oj och pekar på allt , alltså lite vuxet sällskap , saknar mina vänner mycket ibland ...
På fredag om alla är friska ska ju farmor och farfar passa barnen hela helgen sååå skönt , hoppas allt går som det ska så vi får en ledig helg för oss.
Nu blir det frukost för mamman i famljen också , Ridde sover men Arwen har nyss kommit på hur lamp knappen fungerar , hon klättrar upp på soffans rygg och ställer sej upp så hon når till hyllan ovanför soffan och sen tar hon tag i lampsladden där knappen sitter och trycker av och på av och på , ja det är tur det finns fler lampor för annars ser de ju ut som vi har disko här inne.
nästa inlägg ska handla om det alla använder eller vet vad det är , sidan dom flesta kollar x antal ggr per dag FACEBOOK såklart

Pappa VS Mamma

Ja pappan är ju lika mycket föräldrer som mamman eller???
Det börjar på MvC där pappan ska vara lika delaktig , med på alla möten och gå föräldrar kurs med mamman och lära sej om förlossningen så han kan stötta mamman och finnas vid hennes sida när det är dags att föda , han ska stötta under graviditeten och underlätta på alla sätt han kan och förstå att mamman kan bete sej milt sagt konstigt , han ska ta utskällningar och gråtattacker med ett leende för mamman är ju gravid med deras barn.
Men vart får mannen stöd egentligen , och vem har mage att gnälla på en gravid kvinna?
Jag kan tro att det är lika svårt för pappan när mamman är gravid som det är för mamman men på ett annat sätt , tänk själva , den person du känner och älskar kanske helt plötsligt blir nån annan , en elak sur och lessen och arg människa , inte alltid men ibland och du vet orsaken men kan inte göra nåt åt det och du måste ta det.
Ja att pappan ska vara ett stöd och en delaktig förälder är ju självklart i all info man får , pappan ska vara mammans röst och stöd och trygghet , sen då när barnet är fött och ni sitter där med det lilla underverket som nyss kommit till världen vad händer då?
Jo pappan får i bästa fall stanna på BB med mamman och deras barn , annars blir han hemskickad och får komma tillbaka på besökstiden , vilket är länge för papporna men ändå , han har ju också nyss blivit förälder.
Om mamman inte ammar kan jag inte se nån anledning till att mamman borde få åka hem istället , om nu någon måste hem av föräldrarna.
Ja där sprack ju sjukvårdens ide om att båda föräldrarna har samma värde eller vad man ska säga?
Jaha sen när man är hemma då , vad händer då jo mamman är oftast förälrarledig och pappan ska tillbaka till jobbet efter dom 10 föräldrardagarna.
pappan är duktig om han nattar , matar och byter blöja och om han gör mer utöver det så får han beröm från alla håll och mamman borde vara så glad och tacksam över det pappan gör , jaha borde han inte göra dessa saker då det är hans barn lika mycket som mammans , dom skapade det tillsammans , alltså ska dom uppfostra det tillsammans.
Mamman hon byter , matar och nattar hon med , städar , tvättar , leker , diskar men det är ju helt naturligt och inget konstigt eller något hon borde få beröm för , nej hon är ju mamma och det är vad en mamma ska göra.
Angå amningen så kan man pumpa ur om man vill, ge ersättning om man vill så pappan också får mata och mamman kan få sova på natten kanske , ja det finns sätt att lösa allt på så att säga att mamman är viktigare för barnet pga att hon ammar och är den enda som har maten är rent bullshit enligt mej.
Jaha om pappan vill gå ut en kväll och festa med kompisarna då , ja men självklart han behöver ju komma i från och roa sej , han är ju så dukitg som tar hand om barnen utan att mamman behöver tjata på honom , ja så jobbar han ju oftast heltid också , så jo han förtjänar en kväll på stan för att ladda om.
Men mamman då?
Vad händer om hon går ut , går hemifrån utan barn och tänk om hon får för sej att dricka alkohol , nej det är förbjudet , absolut ...hon barnets mamma ska vara hemma och ta hand om barnet , annars kunde hon lika gärna låtit bli att skaffa det , man ska inte ens vilja vara ifrån sina barn och absolut inte för att dricka på krogen.
Det stackars barnet blir ju helt förrvirat om mamma inte är hemma och den stackars pappan då , ska han sköta allt själv , nej mamman ska vara hemma eller med barnen 24/7.
Mamman är ju ändå hemma hela dagarna så vad behöver hon vila ifrån liksom , sina barn , ja men då skulle hon ju inte skaffat några.
När pappor går till lekparken med sina barn är det gulligt , mammmor gör det liksom bara nåt man ska göra.
Detta är så orätvist mot både papporna och mammorna , båda är lika mycket föräldrar och ingen har mer eller mindre rätt att gör någonting själva eller med barnen.
Det är lika om föräldrarna skulle separera , bor barnen mest hos mamman och pappan har dom varannan helg så är det igen som reagerar , men om mamman har barnen mindre än pappan får hon 100 frågor om varför och hon blir automatiskt en dålig mamma , medans pappan är duktig som har dom överhuvudtaget.
Ja att det inte skulle vara någon skillnad är bullshit , absolut gör alla familjer det som passar dom bäst men jag tänker mer på samhället i stort , mammor är och kommer förbli den mesta föräldern så länge pappor anses duktiga som tar hand om sina egna barn , medans mammorna helt enkelt ska göra det.
Mammorna favoriseras i rättsliga tvister och en mammas ord väger ofta tyngre än en pappas , ja i föräldrar frågan är det absolut inte jämnstält , så det kanske väger upp det där med löner och annat som alla feminister tjatar om.
Kvinnor får mindre lön för samma jobb i arbetslivet och män får mindre rättigheter i förälderfrågan.
Undrar vad som väger tyngst.
Jo jag är lite lika på ett sätt , får dåligt samvete om det är ett diskberg och mannen kommer hem efter jobbet och diskar eller om jag frågar om han kan göra mat , byta blöjor eller mata ungar.
Det känns som det är mitt jobb , att om Ridde skriker och vägrar sova så är det min uppgift att söva honom eller att min man alltid går upp på natten för han klarar sej utan mindre sömn , allt detta ger mej dåligt samvete utan att någon annan gett mej det , det borde ju inte vara så men ja dessa roller vi förväntas ha sätter mer spår i oss och ställer högre krav på oss än vi nog erkänner.
slutsats : En mamma och en pappa är likvärdiga föräldrar och ska därför också behandlas som sådanna , jag hoppas vi kommer  dit någon

Skilda Världrar

Ja som jag tidigare skrivit kommer jag och David från helt skilda uppväxter, och liv för övrigt också.
Vi levde helt olika från vi föddes till vi möttes.
David satt mest hemma och spelade tv-spel eller dator och såg film , han levde ensam med inga vänner alls nästan och nån flickvän ibland , han var en ensamvarg och trivdes väll med det , men som alla andra ville han ju också ha familj och barn å hela den biten.
Hans föräldrar är vittnen och all skit som tv och media skriver om dom som sekt , så kan jag säga att jag aldrig i hela mitt liv mött så underbara och snälla människor , omtänksamma och ur gulliga.
Ja detta är ju hur dom är och hur andra vittnen är vet ju inte jag , ifs är hela Davids släk på både mammans och pappans sida vittnen utom Rebecka hans kusin då , men annars är alla det och jag har inte träffat så många men dom jag träffat har varit trevliga.
Så David har levt som vittne i sin uppväxt och blivit uppfostrad som det och allt vad det innebär , vissa bra saker och vissa mindre bra , David är inget vittne nu längre han slutade som vittne för ca 5 år sedan tror jag , så David har inte festat , knullat runt och gjort alla andra saker man gör innan man blir vuxen och full har han bara varit en gång i hela sitt liv annat är det med mej ...
Jag är uppvuxen i en vanlig oreligös familj eller ja fira jul gjorde vi ju vad nu det har med gud å göra men ändå , hade massa vänner och ovänner , festade och ja jag har haft en del one nights stands och två ganska långa förhållanden, ett med Ellens pappa och ett med en man jag träffade efter jag och Ellens pappa flyttat isär , det har varit mycket strul i mitt liv och jag tror inte jag någonsin kännt mej trygg , förens nu , men det tar tid att fatta att detta jag nu har är på riktigt och att det är mitt eller ja vårat.
innan David såg min dag ut så här i korta drag ...detta är för ca 3 år sedan
vakna tidigt , ingen frukost , gå ut å gå , lite lunch , öl eller vin eller sprit eller droger , festa festa festa , krogen ..inte kuna sova och sen började det om igen ,,dag ut och dag in , inte när jag hade Ellen ,men ja alltid annars.
Jag mådde pyton , deppade , ville dö , ville leva , ville bort , ville fly , ja jag hatade mej själv och mitt liv och kunde bara drömma om det livet jag har nu , och det gjorde jag ofta.
Inte kunde jag tro att jag skulle få detta ,,, nu ser min dag ut så här i korta drag..
går upp kl tidigt med ett eller två barn , matar , byter , leker , söver , vyssar , tröstar , matar , byter ...ja så ser min dag ut ibland kanske vi går ut , handlar , till bvc eller lekparken , min älskade kommer hem , äter , ser på tv/film myser , tvättar städar , ja jag har det mest tråkiga famljelivet man kan tänka sej och ja jag älskar det och blir ibland rädd för hur fan jag hade det innan och hade jag inte träffat David hade jag nog inte levt nu.
Så jag och min man kommer från helt skilda Världrar , har inte samma intressen och vi är faktiskt helt olika i allt utom i en sak , vi har båda drömt om att träffa någon och bilda familj och leva det sk svensson livet.
Vi har så mycket kärlek att ge och vi förstår varandras svagheter och styrkor.
Nu ska jag byta bölja på Arwen igen , hon är så rolig när hon skiter , blir helt röd i ansiktet och klämmer och pustar , sen springer hon och leker igen

I går ...sken solen

I går sken solen för en gångs skull och det var 8 grader varmt , vi gick ut med barnen , först till Willys för inhandling av mat och sen till lekparken och Arwen gungde och lekte av sej lite.
Riddick somnade i vagen , vilket var konstigt för han sov nästan fem timmar innan vi gick ut , och dagen innan var han vaken mest hela dagen , snacka om att inte kunna veta hur man vill ha det =)
Våra helger ser typ ut såhär , inhandling av mat , lite promenader om vädret tillåter och kanske lite shopping eller träffa svärföräldrarna , ibland går jag ut på krogen med Davids kusin Rebecka , men annars håller vi oss hemma.
Vi såg på Harry Potter igår , den sista filmen , hur bra som helst som alla andra filmer och det är lite sorgligt tycker jag att det inte kommer fler.
Det var min bror som fick Harry Potter och den vises sten i julklapp av mamma en jul och han läste den inte ,så en kväll när jag inte hade nåt att göra så började jag läsa den , trodde att den skulle vara skittråkig men efter några kapitell var jag fast och nu har jag läst alla böcker och sett alla filmer.
Ellen gillar också Harry men jag tycker hon är för liten för dom senaste filmerna , dom är inte direkt barnvänliga , men hennes pappa låter dom titta på filmerna och jag kan tyvärr inte gör så mycket åt det.
I dag ska vi nog inte göra mycket , David har varit uppe sedan 02.30 med Ridde , sen vakande Arwen till och var lessen , sen vakan Ridde igen och jag bara sover mej igenom allt för jag hörde inget förens vid sex tiden då Ridde skrek och väckte sin syster , så nu sitter jag vid datorn efter att ha bytt blöja och serverat frukost till Arwen och David sover tillsammans med Ridde.
Hoppas på fint väder så vi kan gå ut på promenad och släppa lös Arwen i skogen , hon är så rolig när man är ute med henne , hon går ifrån oss hela tiden , eller ja vi ser henne men hon struntar fullständigt i var vi är , hon bara går på , vänder sej sällan om och inte är det för att kolla oss utan om hon möter någon som hon vill fortsätta titta på tex en hund , hon älskar hundar och säger vov vov så fort hon ser en på tv eller på riktigt.
Farmor och farfar har en sådan här hund
Lucky heter han och är Arwens stora favvo , det bor även två katter eller tre hos farmor och farfar Missan , Sessan och Ludde , Sessan är egentligen våran katt , men eftersom jag var för allergisk och ärligt talat blevjag trött på att den så fick den flytta till dom , bättre för katten då den nu kan vara ute och inne som den vill.
Finns även en till hund i Arwens liv , lilla Ebba som tillhör äldsta fastern Nina.
Ebba en hund i Arwens storlek =)
Ja hela Daivds familj är enorma djurvänner , men jag är inte så förtjust i djur , man får väll hoppas Arwen blir som sin far och inte som sin mor i det.

Min mamma

Min mamma dog den 16 maj 2003 , efter att ha kämpat mot bröstcancer först 2001 som försvann efter operation sen kom den tillbaka i mars 2003 och hade då satt sej på levern och lungorna vilket gjorde att sjukdomen inte gick att stoppa och hon avled efter bara 2 månader.
Bilden ovan ska symbolisera låten som en bro över mörka vatten som hon önskat spela på sin begravning , jag tycker inte om den alls men eftersom hon gjorde det så får bilden vara med.
Min mamma hann träffa sitt första barnbarn Ellen två ggr innan hon dog och jag fick en bild på dom två , vilken jag tappat bort i alla flyttar jag gjort sen jag flyttade hemifrån , vilket jag inte ens behöver skriva att jag tycker är sorgligt.
Ellen var 16 dagar när min mamma dog och jag var 20 år , kommer inte ihåg så mycket från den tiden , jag har förträngt det mesta och jag hade ju en nyfödd att ta hand om så min sorg fick inte liksom plats , vilket har haft svåra konsekvenser för mej och det är det ännu.
Nu är nog första gången jag försöker tillåta mej själv att minnas och sörja , mycket minnen kommer upp iom att jag ändrar på mitt liv så radikalt sen jag flyttade till min älskade David , mitt och Davids liv innan vi träffades kunde inte vara mer olikt men det kan jag gå in på en annan gång.
Jag saknar min mamma i allt jag gör och i allt barnen gör och i alla nya saker som händer i livet , alla frågor jag har och alla högtider som kommer och ja i allt , som tur är har jag världens bästa svärmor som jag ser som en extra mamma , hon ställer alltid upp och hon liknar min egen mamma i mycket.
Många sa till mej då när mamma dog och efter att jag var så stark , men det var jag inte , en stark person ber om hjälp och låter sej sörja eller vad det nu är , inte som jag som gömde sorgen så djupt inne i mej själv att jag faktiskt trodde att det inte hänt , att mamma bara var bortrest.
Eller jag trodde att jag gömt den , men som med allt annat så levde den där inne och påminde mej hela tiden fast jag låsades som det var nåt annat , jag gjorde fel saker och sårade många människor i min jakt på tröst och en famn att krypa upp i , nu har jag en famn jag ska bara våga ta steget och låta mej omfamnas av den.
skriver mer sen , mannen vill se harry potter och jag med såklart... ja barnen sover som alltid denna tid

Reklamen som tydligen upprör och sårar

Här är det
testet ägglossningstestet.
Som vissa vill förbjuda reklamen för
clearblue ägglossningstest för den som vill veta när dom har som störst chans att bli gravid.
Ja jag vet inte om jag kan hålla med dessa människor även om jag fattar varför , men å andra sidan så skulle man isf få lov att förbjuda mycket reklam om inte all.
Saken är den att många barnlösa tycker att detta är ett hån mot dom , att om man bara tar testet och får  reda på att det är rätt läge att ha sex så blir man på smällen.
Nja det är ju inte riktigt så , utan reklamen talar om att man kan använda detta om man vill veta när man har som störst chans att lyckas.
Nu är ju många ofrivilligt barnlösa och då hjälper inga ägglossningstest för dom , utan dom behöver annan hjälp men reklamen riktar sej ursäkta uttrycket mot dom som fungerar normalt , vilket är majoriteten av kvinnorna i sverige.
Många påstår att reklamen är så löjlig mm , ja men va fan det är ju reklam hur löjlig är inte halebops reklam och ja den mesta reklamen.
Ska jag som förlorat min mamma bli upprörd över reklamer med mammor i då eller , eller bli arg över cancerfondernas reklam mm , nej jag tror inte det , livet är ju som vanligt för alla som inte upplevt att förlora någon nära eller inte kan få barn och det är ju som sagt majoriteten av människorna i sverige och det är ju dom reklamen riktar sej mot.
Nej jag tycker det hela är skit löjligt , klart jag känner för dom som aldrig får egen barn eller kämpar och kämpar men gränsen för hur mycket man får ta ut sin egen sorg på allt och alla går faktiskt vid att vilja förbjuda reklam eller annat som är riktat till allmänheten.

Amning VS flaskmatning

Ja alla diskuterar ju amning och ersättning hur vida det är bra och inte bra.
Jag tänker skriva min personliga åsikt och vill också säga att för mej får alla göra precis som dom vill.
Så fort man kommit någorlunda långt i graviditeten börjar ju barnmorskan prata om amning och hur viktig bröstmjölken är och jag kanske inte är som andra som tycker det är sorgligt eller ledsamt att inte kunna amma.
Jag har ammat alla mina barn i ca 2 månader sen gett dom ersättning , min amning har funkat prefekt med både Arwen och Riddick , Ellen var det lite problem med men inget som störde mej utan då ammade jag när hon kunde och gav urpumpad mjölk när hon inte kunde få tag.
Arwen fick bara bröstmjölk i två månader och Riddick fick både ersättning och mjölk från början mest pga av att jag ville få sova och jag hade inte så mycket mjölk att jag kunde pumpa och amma honom för han åt som en tok vilket Arwen inte gjorde.
Visst är det mysigt att amma och bara få njuta av bebisen , jag har som sagt aldrig haft ont eller sår pga av att någon ätit från mej så för mej har det varit helt ok , men jag valde att sluta för jag tycker det tar för mycket tid och man blir så låst på nåt vis , måste kolla mattider och att om man åker iväg att det finns ställen att amma på i fred osv , vill inte sitta bland andra och amma för jag trivs inte med det , har jag ersättning kan jag mata var jag vill och jag vet att barnet fått  sej så det klarar sej , vilket man inte vet med amningen , för Riddick var en riktig snuttare han kunde ligga lääänge och bara snutta och det var ganska drygt på nätterna och efter han fick ersättning sover han bättre och länge och är mer nöjd och han fiser mycket mindre och inte som innan.
Så för mej funkar ersättning mycket bättre för jag mer utsövd , Riddick mer nöjd och David kan mata precis som jag , jag blir inte låst.
Alla har ju olika åsikter , men det som räknas är ju att både mamma och barn är nöjda och mår bra , sen kvittar det om det är från bröstet eller flaskan maten kommer , många säger ju att barnet kan bli förvirrat om man blandar napp , flska och bröst men ingen av mina har blivit det utan klarat det hur bra som helst.
Jag ger mat när barnet är hungrigt om det så är 6 timmar emellan eller 1 , Riddick bestämmer när han vill äta inte jag och inte nån barnmorska.

Budget

Tråkigt ämne , jag vet men det är nödvändigt ibland , nu har jag och min kära make kommit fram till att vi behöver göra en budget och ännu svårare följa den.
Jag har gjort budgetar förr men vi har inte följt dom så noga , men det är tur man får fler gånger att försöka.
Vi har en matbudget , en för barnen och en för oss själva , denna månad kom det massa räkningar som bara kommer ibland och då så ska dom så klart komma samtidigt så denna månad blir dryg att klara av tills nästa barnbidrag kommer.
Vi har ju absolut pengar till mat och sånt viktigt men några nöjen blir det nog inte denna månad , jag räknar månaderna från 20:e till 20:e , barnbidrag då ju.
Har bokat bord på slottet där vi gifte oss nästa helg ooch det måste jag ha pengar kvar till , men det har jag så det behöver jag inte boka av , det kanske låter som vi är ur fattiga men så är det inte alls , vi vill som dom flesta andra oftast ha mer än vi har råd med och handlar kanske lite mycket onödigt.
Ska försöka äta ur frysen nu , vi har så otroligt mycket mat där så vi borde bara behöva handla tillbehör , men jag brukar aldrig komma ihåg att tina sakerna och jag är emot att tina i micron , inte för jag tror det är farligt på nåt vis utan för att jag tycker det smakar bäst om det får tina i kylen eller i rumsvärme , fast köttfärs brukar jag tina/steka samtdigt och riva av det , men jag fick ett tips här om dagen att riva fryst köttfärs på rivjärn , det ska testas.
Fan vilket tråkigt vanligt liv jag lever , men jag älskar det för det mesta ...
Funderar på att åka hit 
eller hit
ja vi får se vad som händer och sker , lär ju allafall inte ha råd att shoppa nå mycket på ikea men dom har ju så god mat och leos lekland skulle nog vara nåt för en sprallig och över energisk 13 månaders liten tjej att springa runt och leka på.
Vi ska allafall hadla i dag tror jag , nu blir det en rök på balkongen innan nån av barnen vaknar , båda sover samtidigt kors i taket
Tänker på pappa i dag också som är långt ifrån kylan i Svergie och som snart landar i Thailand där han ska njuta i 2 veckor och jag är inte alls avundsjuk , nej inte ett dugg , vi har det sååå bra här hemma i det underbara disiga vädret

storasyster och lillebror

här sitter mina två minsta i soffan , fick muta den stora med banan för att hon skulle sitta kvar och då tröttnade lillebror och blev arg.
Ja annars är Arwen en snäll syster , vissa tjuvnyp blir det ju såklart , fingrar i munnen och ögonen , och ibland får lillebror en skål eller leksak i huvudet och nappen bort ryckt men annars är hon som sagt snäll.
Hon fattar inte så mycket eftersom hon ju bara är lite över ett år så ingen direkt avundsjuka har kommit än , men det kommer nog.
Hon kan visa lite av det när David är hemma , hon vill ju helst att pappa ska vara med henne och inte med lillebror , men med mej går det bra.
Hon vet på nåt vis att matar jag honom eller byter eller försöker sova honom kan jag inte leka eller vara med henne och det accepterar hon , inte när hon är jätte trött men annars.
Jag hoppas dom kommer ha nytta av varandra sen , många sa till mej att jag kommer nog behandla Arwen som äldre än hon är när Riddick kommer, men jag tycker faktiskt att jag nästan tänker tvärtt om ibland , att Riddick är är äldre än han är för han är lika stor nu när han är 3 månader som Arwen var när hon var 6 månader.
Appropå nappar 
Vi har köpt X antal nappar sedan Arwen föddes , både hon och Ridde är nappungar och dom älskar sina nappar , ifs fick vi tvinga båda barnen att ta nappen i början , ingen tumme här inte , Ellen sög på tummen istället och båda altenativen har ju sina för och nackdelar men jag fördrar tummen egentligen , den finns alltid där och man tappar inte bort den eller behöver köpa nya stup i ett.
Napparna har en förmåga att försvinna , ena dagen kan det ligga 5-6st i nappskålen på micron sen samma dag på eftermiddagen ligger det kanske 2 kvar och dom andra är spårlöst borta.
Arwen tjuven som slänger napparna på alla möjliga och omöjliga ställen , har hittat nappar på ställen inte ens jag kommer åt , men dom brukar hamna under soffan , bakom sängen och bredvid skötbordet eller i kökslådorna.
Men det är ju när man mest behöver dom som dom är borta , ska jag mata Ridde tex så tar jag med en napp att ge honom sen efter maten när han ska sova och då måste jag också ta en till Arwen annars tar hon hans napp och jag måste lägga dom så hon inte ser dom för då tar hon både och springer iväg , ja dessa nappar men det är tur dom finns , en tröst för många och en mysig trygghet.
Napparna kanske är släkt med strumporna som också försvinner spårlöst efter varje tvätt , ja de e tur nappar och strumpor är så pass billiga som dom är , vore värre om det var blöjor och välling som försvann =)

Någon frågade hur det var att vara gravid och samtidigt ta hand om en bebis

Ja det var inte så lätt på slutet , men ja man anpassar sej ju som tur är.
Arwen kunde ju gå när hon var 10 månader och innan det så kröp hon ju och hon har alltid kunat roa sej själv hur bra som helst så det enda var väl när man skulle bära henne eller söva henne.
Min man var också mellan två jobb som det så fint heter från Arwen var ca  månader till hon var 9-10 månader så han var ju hemma och underlättade eb hel del.
Han fick jobb igen i juni i år och jag hade ju önskat att han fått det i januari 2012 istället men jag var ju glad han fick jobbet.
Klart man hade mindre ork och man kunde inte ligga på soffan som jag kunde när jag var gravid med Arwen men det gick även om jag denna gång hade både foglossning och världens ryggont , eftersom Arwen sovit hela nätter sedan hon var 8-9 månader så fick man ju den sömnen allafall och var ju utvilad på morgonen på det sättet.
Så svaret är , man klara av det fast man vissa dagar vill rymma eller alla fall sova tills allt är färdigt av sej själv , dom dagarna Arwen var grinig eller trotsig eller övertrött var ett rent helvete men inget jag inte klarade av för att jag måste , det enda jag var rädd för var att jag skulle klämma bebisennär jag nattade eller sövde henne eftersom hon då vill ligga i knät men han klarade sej ju fint ...
Det är en annan historia hur man klarar av två små under ett år , men just nu går det bra , det var värre första månaden ...men det kan jag ta i ett annat inlägg , nu ska jag dricka vin , gå ut och röka och vänta på att bli serverad mat av mannen som är kock i kväll , barnen sover och jag hoppas Ridde sover läge nu , Arwen sove ju som sagt hela nätterna och nej jag ammar inte längre och det är sååå skönt.

Riddicks födelse 110802

Den 1 augusti klockan 11 började jag känna att nåt var på G , var då i vecka 38+4 lika som med Arwen alltså.
Var hemma med Arwen och David var på jobbet , klockan 14 ringde jag han och förlossningen för jag fattade att ungen ville ut snart , David kom hem vid 16 tiden och han ringde sin mamma och pappa som skulle passa Arwen under tiden , hans mamma skulle vara med på förlossningen så hon följde med oss in när klockan var 19 , hade ont men inte jätte ont , var öppen ca 3 cm och regelbunda värkar.
Tog ett bad vilket var underbart skönt , en liten promenad och klockan 21 var jag öppen 4-5 cm och hade ännu inte jätte ont , klockan 23 började det göra ont och jag fick lustgas som jag sedan hade hela tiden , smärtan steg men jag ville inte riktigt öppna mej så bm föreslog att jag skulle stå på alla fyra och rulla med höfterna , lättare sagt än gjort då man väger ett ton och inte alls är särsklit rörlig , David var så trött att han somnade av flera gånger och jag hade bytt med han vilken sekund som helst.
mellan klockan 01 och 06 hade jag ett rent helvete , jag öppnade mej sakta och jag hade en jävla kant även denna gång , när jag fick krysta runt 7 tiden så var jag så slut bad om sugklocka och fick det till sist , dom satte på klockan runt 7.30 och jag krystade och han kom ut med huvudet sen fastnade han och det var två peroner som tröck på min mage eller hängde är väl mer rätta ord.
Dom skrek att jag skulle krysta trots att värkarna upphört och jag gjorde det och ut kom han klockan 07.42, dom fick gå iväg med honom på en gång och David följde med , jag fattade inte allvaret och var bara glad att jag slapp ha ont längre och var i nåt rus av lustgas och annat men jag frågade om han var död och detvar han inte sa bm och kollade om jag behövde sys , jag fick sy lite första gången men jag kände att jag sprack för det stramde lite när han kom ut vilket det inte gjorde med varken Arwen eller Ellen.
Bm kollade hur det var med Riddick  och sa att  allt var bra , efter jag blitt sydd fick jag komma och se Riddick han låg i en säng med maskiner och han hade haft svårt att få syre och han hade födds med navelsträngen runt halsen men nu var alllt ok , vi fick tillbaka honom till oss vid 14 tiden och vi fick åka hem redan nästa dag.
Han var 53cm lång och vägde 4010 gram , lite skillnad från sina systrar E vägde 2450 och var 46 cm och Arwen vägde 2987 gram och var 48 cm.
Ja det var en lång förlossning som blev drastiskt utan min vetskap men som sluta hur bra som helst.
Med Arwen vägde jag 51 kg i början av grav och 63 i slutet med Riddick vägde jag 54 i början och 62 i slutet , nu väger jag 50kg så jag har blivit av med alla gravidkilon och det är jag glad för.
min kropp är inte som den var innan men den har fött fram tre underbara ungar och det är jag så glad och stolt att jag klarat av.
här kommer lite bilder på Riddick från han är ca 1 vecka till en månad.

Arwens födelse 100910

Vaknade på morgonen vid klockan sex , av att mannen steg upp för att åka till jobbet , somnade om medans han bökade i köket och vaknade igen av att han sa hej då.
Gick på toa och kände att det rann till längst med låret , tänkte att det kunde vara vattnet men det var för lite , kom ihåg hur det var med Ellen då forssade det så fort jag reste mej ur sängen typ.
Ringde ändå in till förlossningen och hon trodde det var på G , hade ju inget ont och trodde väl det skulle ta någon dag till alla fall , var i vecka 38+4.
Vid nio tiden börjad det göra ont så jag ringde mannen på jobbet för att förbereda honom ifall att , jag hade tid på BB för att kolla fostervatten som vid senaste ultraljudet var lite lite , klockan tio hade tid och mannen skulle ändå komma hem och skjusa mej till sjukhuset.
när vi kom dit hade jag rejält ont , tyckte jag då , dom undersökte mej och jag var öppen ca 2-3 cm med regelbundna värkar och jag fick stanna om jag ville , men jag ville hem , jag avskyr verkligen sjukhus så mycket.
Hemma blev det sängläga och jag försökte kolla på tv och dricka te , mannen städade och packade BB-väskan som jag struntat i att göra färdig , klockan 13 fick jag nog och ville ha smärtlindring så vi gjorde oss klara och åkte in , vi kom dit vid 14 tiden och jag var då öppen 5-6 cm.
Ville inte ha eda då jag hade det med Ellen och fick ha kateter 2 dagar efter förlossningen för jag inte kunde pissa , så jag hoppade det och körde på lustgasen som blev min bästa vän , den hade jag ratat med Ellen , men nu å vad jag var glad att den fanns.
Runt 16 tiden tog bm hål på hinnorna och vattnet gick det för att jag kanske skulle dra ihop mej och få eda alla fall för ju mer ont det gjorde ju mer ville jag ha eda alla fall , men när hon kikade efter ett tag så var jag öppen 9 cm och det var ju som sagt ingen ide.
jag hade nån kant ivägen som bm masserade i värkarna så den skulle försvinna , fick även värkstimulerande dropp och vid 17 tiden fick jag börja krysta , det är den absolut enklaste och minst smärtsamma delen av förlossningen tycker jag , kl 17.30 föddes en liten tjej på 2987 gram och 48 cm lång , hon var helt prefekt men lite låg temp så vi fick stanna i två dygn på BB , vilket ingen av oss ville men det gick fort och allt var bra.
Förlossningen gick fort och var helt ok , 3,5 timme från vi kom in till BB , Ellens förlossning tog 13 timmar så det var ju det jag hade räknat med.
Älskade lilla Arwen , ja hon fick sitt namn efter sagan om ringen , men det är ett underbart fint namn och samtidigt mystiskt och vackert precis som Arwen =)
här kommer lite bilder på en Arwen i magen , och några på Arwen 2 dagar - 1 månad

Ellen fick komma först , hon är ju äldst.

Min dotter Ellen har jag med en annan man än han jag är gift med , jag fick henne i april 2003 då var jag 20 år och hade nyss flyttat hemifrån.
Min mamma dog i cancer ungefär samtidigt , Ellen är född 30 april och min mamma dog den 16 maj , men det får jag skriva om i ett annat inlägg ...detta är Ellens , min äldsta prinsessa.

Här kommer lite bilder på henne som bebis.






Min söta som jag saknar mest hela tiden ...

Hon är så duktig i skolan och hon har alltid haft lätt att lära sej , hon har ett jävla humör när hon inte får som hon vill men det har hon nog ärvt av mej.
En riktig tjurskalle , men hon är min tjurskalle och för det mesta är hon så snäll och hon har alltid varit lätt att ha och göra med.

Hon föddes 4 veckor för tidigt men hon var frisk och kry och hon har alltid varit pigg och glad.
Kommer skriva mer om henne i mina inlägg.

Min älskade vackra dotter.


Början av en saga ...

Jag och min man träffades via nätet , dejting sida först E-kontakt , men det blev inget , sen hittade vi varandra igen på nätet via msn och sen via telefon i X antal timmar per dag/kväll.
Efter några dagar i telefon bestämde vi oss för att träffas ...jag satt mej på ett tåg och åkte ca 60 mil neråt i landet för att träffa någon jag aldrig sett på riktigt , bara en bild på nätet och en röst i mobilen.
Dagen efter jag kommit och jag vaknade på morgonen kände jag att denna människa vill jag alltid vakna upp bredvid och efter ca 2 månader av resande fram och tillbaka flyttade jag ner till honom och det har jag aldrig ångrat.



Första våren tillsammans


I augusti 2009 förlovade vi oss på öland , det var hur underbart som helst.



Vi beställde ringarna på nätet och graverade in en text på utsidan av dom " non sine amore tuo"
det betyder inte utan din kärlek.


I februari 2010 gifte vi oss på teleborgs slott i växjö , med närmaste familj och vänner









I januari samma år fick vi även reda på att vi skulle bli föräldrar och vi blev överlyckliga efter ett tag , det var inget planerat och det kom verkligen som en överraskning för oss.



Därför flyttade vi till större lägenhet i april och hela sommaren gick jag och väntade eller vi gick och väntade på att våran dotter ( fick veta könet på ultraljudet) skulle födas och så den 10 september kl 17.30 föddes en liten Arwen.



Eva Ella Arwen Joline Poulsen ( vet ej ålder på detta kort men jag skulle tippa på 2-3 månader).
Förlossnings berättelse kommer i annat inlägg.

Strax efter hennes födelse , ca 2 månader efter blev jag gravid igen , vilket vi fick reda på i januari 2011 pga att min man tvingade mej att ta ett test eftersom jag mådde illa och var allmänt irriterad på allt och trött som fan rent ut sagt.

Så i augusti i år , den 2:a  kl 07.43 för att vara exakt föddes Arwens lillebror Riddick



Bo Bille Riddick Knoxwill Poulsen
ca 2 månader gammal ( hittar inte dom andra korten , mannens dator )

Så nu är familjen komplett , fast det fattas en medlem som inte bor hos oss så mycket , min dotter Ellen som är 8 år och bor i Norge med sin pappa och hans nya familj.





Det översta kortet är från i sommras på ölands djurpark , inte skoj att gå runt där höggravid kan jag lova och det andra kortet är från bröllopsdagen då min lilla stora tjej var tärna och hon var så stolt över sin fina kläning.

Ja detta är våran berättelse i korta drag ...från en flört på nätet till två barn och giftemål och allt vad det innebär.

I nästa inlägg kommer Arwens och Riddicks förlosnnings berättelser.
Ellen ska få ett eget inlägg

Avslutar detta inlägg med en bild från Thailand , dit vi åkte på före bröllopsresa  i november 2009 , en underbar och oförglömlig resa ..



Detta kort tog David en kväll när vi var på stranden på väg hem för att byta om innan kvällen och middagen som för mej alltid bestod av kött el skaldjur och x antal öl , David höll sej till drinkar och nudlar med olika tillbehör.


Dom som fyller min dag med glädje och lycka ...

Min dotter Arwen , 13 månader
Min son Riddick 2 månader
Min älskade man David
Dessa tre underbara människor förgyller min dag och får mej att både skratta , gråta och bli allmänt tokig ibland.
Denna blogg kommer handla om mitt liv och mina val och åsikter , dom första inläggen kommer handla om vårat bröllop , hur vi träffades , när våra barn föddes ...helt enkelt hur vi blev en familj.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0